Vanuit Stilte naar Beweging met Nico

14
Jun 2020
Sunday

Samen genieten van een heerlijke ontspannen week op het Spiritueel Centrum La Ripe Blanche, in de prachtige omgeving van de Bourgogne in Frankrijk.

Vanuit het thema ‘Vanuit Stilte naar Beweging’ houden we ons deze week bezig met verschillende vormen van zittende, staande en loop Meditatie, gaan we aan de slag met 18 bewegingen van Shibashi QiGong en leer je een korte, uit acht bewegingen bestaande,  Tai Chi vorm. Tenslotte gebruik je diverse bewegingen en houdingen uit het voorgaande om eenvoudige maar doeltreffend Massage uit te voren. Bij deze massage wordt geen olie gebruikt en wordt deels op kleding en deels direct op de blote huid uitgevoerd. In elke vorm komt het thema terug maar ook in het verloop van de dag.

De meeste dagen in deze week volgen hetzelfde ritme. Voor het ontbijt doen we verschillende meditaties en meditatieve oefeningen. Na het ontbijt, tot aan de lunch, zijn we wat actiever met Shibashi QiGong oefeningen en Tai Chi als bewegingsvorm. Na het avondeten is Massage het laatste onderdeel van de dag. Zo keer je weer terug naar de stilte, om na een goede nachtrust, de volgende dag weer met energie te starten.  Het is leuk wanneer je wellicht iets ervaring hebt met genoemde onderdelen, maar niet noodzakelijk om in volheid te genieten van het gebodene.

Tussen lunch en diner heb je de tijd aan jezelf. Er zijn leuke dingen te doen in de omgeving zoals de markt in Louhans of een bezoek aan diverse steden in de omgeving, een oude ruïne of nabijgelegen grotten. Of je gaat lekker luierend aan of in het zwembad liggen.

Dit alles tezamen maakt het tot een heerlijke week met rust, ontspanning en beweging

Informatie

Aankomst: Zondag 14 juni 2020 vanaf 17.00 uur
Vertrek: Zaterdag 20 juni 2020 na het ontbijt en opruimen
Kosten logeren: € 270,- (inclusief alle maaltijden)
Kosten kamperen: € 180,- met eigen tent / caravan / camper (inclusief alle maaltijden)
Een bijdrage voor de organisator is, na afloop, op basis van Dana ( gift vanuit het hart)
Maximaal 10 deelnemers.
Voor informatie over en aanmelding voor de cursus stuur een bericht naar nico.veenkamp@gmail.com
Aanmelden voor het verblijf klik op de aanmeld button
No Comments