Vanuit Stilte naar Beweging met Nico

16
Jun 2019
Sunday

Samen genieten van een heerlijke ontspannen week in de prachtige omgeving van het Centrum La Ripe Blanche in Frankrijk.

Rond het thema Vanuit Stilte naar Beweging (en terug) houden we ons deze week bezig met Meditatie in verschillende vormen, met QiGong, Tai Chi en met Massage. In elke vorm komt het thema terug maar ook in het verloop van de dag.

De meeste dagen in deze week volgen hetzelfde ritme. Voor het ontbijt doen we verschillende meditaties en meditatieve oefeningen. Na het ontbijt tot aan de lunch zijn we wat actiever met QiGong oefeningen en Tai Chi als bewegingsvorm. Tussen Lunch en Diner heb je de tijd aan jezelf. Er zijn leuke dingen te doen in de omgeving of je gaat lekker luierend aan het zwembad liggen. Na het avondeten is het laatste onderdeel van de dag en dat is massage. Zo keer je weer terug naar de stilte, om na een goede nachtrust de volgende dag met energie weer te starten.

 De meeste meditaties die wij gaan doen hebben hun basis in de Chinese bewegingsleer. De meditaties zullen variëren van zittend naar staand en bewegend. Elke dag heeft een ander karakter.

 In deze week leer ik jullie ook een mooie QiGong van 18 bewegingen, genaamd Shibashi. Dit betekent letterlijk achttien bewegingen. Naast de QiGong leer ik jullie deze week ook een korte Tai Chi vorm van acht bewegingen. In deze korte vorm zitten alle basis principes van Tai Chi.

 Tenslotte besteden we in de massage aandacht aan hoe je ook hier de diverse bewegingsvormen kunt toepassen. Bij deze massage gebruiken we geen olie. De technieken zijn eenvoudig en vloeiend voort uit bewegingen die we eerder al gemaakt hebben. Voor deze massagevorm is geen voorkennis van massage nodig. 

Dit alles tezamen maakt het tot een heerlijke week met rust en beweging. Genieten van de omgeving en de rust om zo tot ontspanning te komen.

Maximaal 10 deelnemers.

Informatie

Aankomst: Zondag 16 juni vanaf 17.00 uur
Vertrek: Zaterdag 22 juni na het ontbijt
Kosten logeren: € 270,- (inclusief alle maaltijden)
Kosten kamperen: € 180,- met eigen tent / caravan / camper (inclusief alle maaltijden) 

Een bijdrage voor de organisator is, na afloop, op basis van Dana (een vrijwillige gift)

AANMELDEN

 

 

No Comments