Zang/stem week – met Aimée

14
Jul 2019
Sunday

 DENK JE DAT JIJ HET BENT DIE ZINGT? 

Nieuwsgierig wat daarmee bedoeld wordt?

Wanneer je van zingen houdt of ernaar verlangt om te zingen, zul je in deze zomerzangweek de sterren van de hemel en de mussen van het dak zingen.

    En… je wordt er ook nog eens heel blij van! 

Als je je bewust wordt van wie of wat er zingt, ga je merken dat je stem vrij is wanneer je niet meer vasthoudt aan wat je hebt geleerd of gedacht. Je ontdekt dat zingen in wezen een hele natuurlijke beweging is, die er was voordat je kon spreken! 

Lijf en lied

In deze week sta je stevig met beide voeten op de grond terwijl je uitreikt met je stem naar de subtiele ademstroom en de ruimte om je heen. Zo verbind je jouw stem met de klanken om je heen en met je hart, dat werkelijk opengaat als jij zingt.

We zingen deze week met al onze zintuigen. Liederen en klanken stromen vrijelijk door ons lichaam en vermengen zich met die van je medezangers. Zing, zing, zing! 

Voor elk wat wils

We zingen wereldmuziek, klassieke liederen, een- en meerstemmig, en canons. Meditatieve liederen helpen je om je te focussen op je stem en te voelen wat zingen voor jou betekent. Ook als je denkt dat je niet kunt zingen of geen zangervaring hebt, kan dit een verrassende gewaarwording zijn. We bewegen ons met onze stem van uitbundig en theatraal naar verstilling en tot rust komen in de klank.

Naast het zingen is er volop ruimte om te genieten van de zomerzon, vrije tijd en het Franse leven. Verder nemen we onze stem mee naar het Franse landschap en een Frans kerkje.

Aan het eind van de zangweek is er een muzikale afsluiting of presentatie op La Ripe Blanche of in een naburige plaats.  Met elkaar geven we daar vorm aan. 

Zing je mee?

O.l.v. Aimée Doudart de la Grée, zangeres en Pansori-therapeut, zingen we bijna elke dag twee dagdelen (ochtend en avond).

Tijdens de zangmomenten geeft zij, wanneer nodig, persoonlijke en bewuste aandacht aan de manier waarop jij zingt. De groep bestaat daarom uit ten hoogste 14 deelnemers. Vanuit haar grote ervaring, jarenlange scholing én intuïtie doet Aimée dat op een zachte, krachtige en uitnodigende manier, en vanuit vertrouwen.

In maart 2019 komt er een uitgebreidere flyer over de zangweek beschikbaar.  Die stuur ik je graag toe.

Reacties van deelnemers

‘Ik wist niet dat ik het in me had’ – ‘door al dat zingen creëer je een harmonie in de hele groep waar iedereen kan zijn zoals ‘ie is’- ‘vanochtend werd ik ontroerd door de gewaarwording dat ik weer heb gezóngen, na jaren.

Verblijf en opgave

  • De verblijfskostenin huis, tweepersoonstent of caravan zijn:         € 270 all in p.p.
    Met eigen kampeermiddel zijn de verblijfskosten:                          € 180

Vragen over of opgave verblijf? Mail of bel naar La Ripe Blanche.

  • Kosten van de zangweek: € 125
  • Bij opgave vóór 1 juni betaal je: € 110

Meer weten of je opgeven?

Mail of bel Aimée: aimeezing@xs4all.nl / 053 47 61 062

Wil je meer lezen over Aimée:

https://www.bewusttwente.nl/professionals/muziek-klank-en-stemexpressie

AANMELDEN
No Comments