La Ripe Blanche

La Ripe BlancheLa Ripe Blanche

La Ripe Blanche is onze boerderij in Frankrijk in het zuiden van de Bourgogne waar je kunt logeren en kamperen. La Ripe Blanche ligt tussen de wijngebieden van de Jura en de Bourgogne in het Franse dorpje Rancy.

Het achterste deel van ons terrein heet kadastraal La Ripe Blanche en betekent De Witte Oever.  Blanche heeft betrekking op de kalkhoudende kleikleur. Ripe komt oorspronkelijk uit het Latijn en is oud-Frans. Naar heden vertaalt: Rive (= kust of oever). Voor ons heeft La Ripe Blanche ook een symbolische betekenis. Als je een mensenleven vergelijkt met een rivier, dan kun je bij ons uitrusten op De Witte Oever.

Omgeving

De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van interessante uitstapjes: Taizé, Beaune, Cluny, boeddhistische tempel Temple des Milles Buddha, middeleeuwse stadjes, markten, grotten, caves, châteaux, watervallen, wandelen in de Jura of in de Bourgogne. Kortom, in de Jura en in de Bourgogne is veel te zien, te beleven en te proeven.

Voor de gasten is er alle ruimte voor de eigen rust en ontspanning. Lekker niks doen, zwemmen in het zwembad, luieren in een ligstoel met een boek, ’s avonds naar een mooie film kijken of op het terras zitten met een goed glas wijn bij de buiten open haard onder de sterrenhemel.