Over La Ripe Blanche

La Ripe BlancheLa Ripe Blanche

La Ripe Blanche is een centrum in Frankrijk (Bourgogne) voor ontspanning en innerlijke groei, waar je kunt logeren en kamperen. La Ripe Blanche bestaat uit een logeerboerderij (10 personen in huis) en een mini-camping. De logeerboerderij en de mini-camping liggen tussen de wijngebieden van de Jura en de Bourgogne in het Franse dorpje Rancy. La Ripe Blanche leent zich uitstekend voor een groepsvakantie, maar iemand alleen is natuurlijk ook van harte welkom!

Activiteiten algemeen

Wij bieden onze gasten activiteiten aan op het gebied van ontspanning en innerlijke groei. Daarbij valt te denken aan meditatie, yoga, het trekken van inzichtkaarten en EFT- of Quantum Touch behandelingen. Daarnaast is er gelegenheid voor creatieve activiteiten, zoals schilderen, toneel en sport en spel. 

De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van interessante uitstapjes: Taizé, Beaune, Cluny, boeddhistische tempel Temple des Milles Buddha, middeleeuwse stadjes, markten, grotten, caves, châteaux, watervallen, wandelen in de Jura of in de Bourgogne. Kortom, in de Jura en in de Bourgogne is veel te zien, te beleven en te proeven.

Voor de gasten is er natuurlijk ook alle ruimte voor de eigen rust en ontspanning. Lekker niks doen, zwemmen in het zwembad, luieren in een ligstoel met een boek, ’s avonds naar een mooie film kijken of op het terras zitten met een goed glas wijn bij de buiten openhaard onder de sterrenhemel.

Thema-vakantieweken

Thema-vakantieweken worden door de groepsleiding met een eigen groep georganiseerd. Het Programma biedt een ruime variëteit aan mogelijkheden. Voor een thema-vakantieweek kun je je opgeven bij de groepsleiding en voor  je verblijf in huis of op de camping bij ons.

Eten

De maaltijden op La Ripe Blanche zijn vegetarisch. We proberen zo gezond mogelijk te koken voor de groepen. Door samen te koken (handje helpen met groentes snijden) en af te wassen kunnen we de prijzen laag houden voor onze gasten. Op vrijdag is er een barbecue, waar ook vlees en vis geserveerd wordt. Het ontbijt bestaat uit vers brood van de bakker om de hoek.

Menno en Jeannette LaaningOns doel

Ons doel is een sfeer te creëren op La Ripe Blanche, waarin onze gasten zich helemaal  thuis voelen. La Ripe Blanche is klein en knus. Daardoor is er persoonlijke aandacht voor onze gasten. We zien het als onze taak een bijdrage te leveren aan bewustwordingsprocessen in en tussen mensen. La Ripe Blanche is voor ons de plek waar dit mogelijk is. Met inzet van onze talenten en vaardigheden geven we vorm en inhoud aan ons doel en onze taak. Onze eigen bewustwordingsprocessen hebben onder meer geleid tot het geven van trainingen, cursussen en individuele aandacht en/of behandeling aan onze gasten.

Menno & Jeannette Laaning