Blog

Geduld

Vorige maand, tijdens een verjaardagspartijtje, raakte ik in een enthousiast gesprek met een vroegere badmintonvriendin. Beide hadden we wel weer eens zin om in de sporthal onze vroegere badmintonclub met een bezoekje te vereren. In een gemengd dubbel wilden we onze krachten meten met een ander stel. En, wie weet, als het goed beviel, werden we wel weer lid van de vereniging. Zo gezegd, zo gedaan. Een maand later, zonder warming-up, speelden we onze eerste wedstrijd. Een beetje rustig aan, dan breekt het lijntje ook niet, dachten we.

Read more

Vrijheid en ruimte

Hoe leuk is het toch, dat ik  “zomaar” op een spoor word gezet, waarvan ik weet dat het  belangrijk is. Door een gesprekje met een oud-collega kwam ik op het spoor van de Access Bars ®. Een methode, waarbij je door punten op het hoofd aan te raken, je overtuigingen, ideeën en trauma’s kunt los laten, zonder dat je zelfs hoeft te weten waar het over gaat.

Read more

Onze Weymouth Den

In de tuin van La Ripe Blanche staat een grote, prachtige dennenboom, een Weymouth Den (zie foto). Het is een monumentale, wintergroene conifeer, die in het wild meer dan 50 meter  hoog kan worden. In Noord-Amerika groeit deze boom.

Read more

Natrium Bicarbonaat

Natrium bicarbonaat of zuiveringszout of baking soda en als E nummer E 500. Het is een stof die gemaakt wordt in de alvleesklier om de zure maaginhoud in de twaalfvingerige darm te neutraliseren. Omdat we eigenlijk door onze leefwijze te “zuur”zijn moet de alvleesklier te hard werken.

Read more

Evenwicht tussen emotie en ratio

Een conflict dat je vaak in relaties tegenkomt, is dat de één geneigd is het leven rationeler te benaderen en emotioneel minder betrokken, en de ander geneigd is alles emotioneel te benaderen. Nog al eens zie je dat het de stereotiepe tegenstelling is tussen de man en de vrouw.

Read more

Goed geaard

Zo, net opgestaan van een 20 minuten durend zonnebad met de kookwekker naast om te keren na 10 minuten. Ik heb me eerst maar even ingesmeerd met en mengsel van kokosolie en tarwekiemolie (vitamine E), want verbranden is zomaar gebeurd met mijn witte wintervelletje in deze heerlijke zon.

Read more

Keerpunt

Pas als we in ons leven vastlopen en een crisis doormaken, gaan we op zoek naar de waarheid. We verruimen ons bewustzijn, en dus passen de oude vormen niet meer. Ze storten werkelijk in. Alle dingen die we in het verleden niet konden hanteren, beginnen nu aan de oppervlakte te komen.

Read more

Meditatie en mindfulness

Iedereen heeft volgens mij wel een idee over meditatie. Uren lang zitten in een bepaalde houding, waarbij je niet mag bewegen. Of je mag nergens aan denken. Het wordt al eeuwen beoefend in diverse tradities/ religies.

Read more

Magnesium; wonder mineraal en vonk van leven.

Dit keer een verhaal over Magnesium en wat het met je lichaam doet, maar ook wat er gebeurt als je een tekort hebt. Een paar maanden geleden kwam ik er achter (via Bioresonantie) dat ik een magnesium tekort heb. 

Read more

Spontaniteit

Spontaniteit is de kwaliteit van leven in het nu en je eigen energieën volgen, terwijl je volledig en vrij op de levenskracht mee stroomt. Het is een heerlijk gevoel jezelf toe te staan volkomen spontaan te zijn. Onze cultuur hecht over het algemeen meer waarde aan structuur, planning en discipline dan aan spontaniteit.

Read more