Natrium Bicarbonaat

Natrium bicarbonaat of zuiveringszout of baking soda en als E nummer E 500. Het is een stof die gemaakt wordt in de alvleesklier om de zure maaginhoud in de twaalfvingerige darm te neutraliseren. Omdat we eigenlijk door onze leefwijze te “zuur”zijn moet de alvleesklier te hard werken.

Hij raakt door de overproductie overbelast, wat kan resulteren in Diabetes.  Als je meer wilt weten over een verzuurd lichaam, dan is hier onder een link naar  een interessante site. Je zult verbaasd staan wat voor ziektes voorkomen uit de slechte zuur base verhouding in het lichaam.
http://www.scienceforlife.eu/tekst%20ph%20waarde%20van%20het%20bloed.htm

Aangezien  natrium bicarbonaat voor veel andere doeleinden gebruikt kan worden mag het eigenlijk niet in het keukenkastje ontbreken.
Ik zal wat dingen opnoemen: voor het lichaam kun je het gebruiken om de PH waarde/ zuur base verhouding in je lichaam te verbeteren. Met natriumbicarbonaat en azijn en afwasmiddel kun je eigenlijk je hele huis schoon maken. Maar je kunt met bicarbonaat ook een paar keer per maand je tanden poetsen voor stralend witte tanden.

Als je geen deodorant hebt even wat natriumbicarbonaat onder je armen. En de geur verdwijnt. Ook verdwijnen met een bakje bicarbonaat geurtjes uit de koelkast. Het zit in veel brandblussers, dus een potje bij de hand in de keuken is ook handig.Thee en koffie vlekken verdwijnen, aangebrande pannen worden schoon na water met bicarbonaat koken en een nachtje laten weken.Wijn en vet vlekken krijg je er mee weg. Je kunt het in sportschoenen strooien en een nachtje laten staan. ze ruiken dan weer helemaal fris. Het is een makkelijk schoonmaakmiddel, samen met azijn kun je een allesreiniger maken. Op internet is er nog van alles over te vinden. Ik hoop dat ik je een beetje enthousiast voor natriumbicarbonaat heb gemaakt! Ik ben het in ieder geval wel!
hier nog een leuke site over natriumbicarbonaat!
http://www.vanderpigge.nl/pigge-weet-raad-met-natriumbicarbonaat/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *