Goed geaard

Zo, net opgestaan van een 20 minuten durend zonnebad met de kookwekker naast om te keren na 10 minuten. Ik heb me eerst maar even ingesmeerd met en mengsel van kokosolie en tarwekiemolie (vitamine E), want verbranden is zomaar gebeurd met mijn witte wintervelletje in deze heerlijke zon.

Zo liggend in het gras bedacht ik me hoe weinig we eigenlijk nog in contact zijn met de aarde. We lopen op rubberzolen, vloeren zijn geïsoleerd. Rijden op rubberenbanden enzovoort.
Nu is de energie van de aarde zo belangrijk voor ons. Ik vond een site waar het heel duidelijk wordt uitgelegd.

Je immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf, zoals virussen en bacteriën, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons.

Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Deze immuun respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door anti-oxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije  radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is Aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken http://www.earthingnederland.nl/Webwinkel-Page-177884/OVER-AARDEN.html

Ook heb ik een goede aardingsmanier ervaren, doordat ik van Ed Bodewes een Trager behandeling gehad.
 http://www.rebalancing-lichaamswerk.nl/trager.html
Ik ontdekt dat ik totaal niet met gelijk gewicht op beide benen stond. Maar door de trager behandeling waar de gewrichten meer ruimte hebben gekregen, voelde il me weer met Beide bene stevig op de grond staan. daarnaast was de pijn in mijn heup ook over. Trager vind ik zeker een aanrader. O ja ik heb een aardings app voor de computer van Ole  Gabrielsen, misschien heb je er iets aan
http://www.ekmpowershop18.com/ekmps/shops/gabrielsenole/personal-grounder-35-c.asp

Ik hoop dat je net als ik weer een beetje inspiratie hebt gekregen
Groetjes,
Jeannette

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *